Aktuální koncert
Příští koncert

Jezvé

27. prosince 2013

v 17:00 hodin

Obec Stružnice - Jezvé

Další koncerty
Seznam koncertů

Seznam koncertů

Varhaníci

  • Adam Viktora

     Varhaník, dirigenta hráč na harmonium Adam Viktora vystupuje na hudebních festivalech po celé Evropě, přednáší a koncertuje na mezinárodních varhanních kongresech, působí jako poradce v odborných komisích při restaurování významných historických varhan a nahrává pro evropské rozhlasové a televizní stanice.

     

     

  • Aleš Bárta

    Je jedním z nejúspěšnějších českých varhaníků. Svá studia zahájil na brněnské konzervatoři u prof. Josefa Pukla a pokračoval na pražské Akademii múzických umění ve třídě doc. Václava Rabase. Již při studiu se stal úspěšným účastníkem domácích a později mezinárodních soutěží.

  • František Vaníček

    Získal po studiu na pardubické konzervatoři (J. Rafaja) a na Akademii múzických umění v Praze (J. Hora) zahraniční zkušenosti na Akademii umění v Utrechtu. Nejcennější uznání mu vyslovila porota Mezinárodní varhanní soutěže A. Schweitzera v holandském Deventeru udělením 2. ceny v roce 1991.

  • František Šťastný

    Vystudoval varhany na pražské konzervatoři a Akademii múzických umění pod vedením prof. Jana Hory a prof. Jaroslava Vodrážky. V roce 1990 se zúčastnil Letní mistrovské akademie v Lübecku /prof. Martin Hasselböck/, o dva roky později Mezinárodních mistrovských kursů v Chebu /prof.Dr. Ewald Kooiman a prof.Dr. Hans Hasselböck/.

  • Jan Doležel

    Absolvoval Konzervatoř v Plzni ve třídě Adama Viktory, v současné době je studentem na Akademii múzických umění v Praze u Jaroslava Tůmy a na Musikhochschule v Lübecku pod vedením Franze Danksagmüllera.

  • Jan Hora

    Patří k předním osobnostem mezi českými varhaníky. Absolvoval Pražskou konzervatoř ve třídě prof.J. B. Krajse, hudební fakultu Akademie múzických umění v Praze u prof. Dr. Jiřího Reinbergra a vzdělání si dále rozšířil na Vysoké hudební škole Franze Liszta ve Výmaru u prof. J.-E. Köhlera.

  • Jaroslav Tůma

    Varhaník, cembalista a hráč na klavichord, improvizátor, skladatel a pedagog Jaroslav Tůma se narodil v Praze (1956). Zde také absolvoval konzervatoř a Akademii múzických umění u profesorů Milana Šlechty a Zuzany Růžičkové.

  • Jiřina Marešová

    vystudovala hru na varhany na Konzervatoři v Praze ve třídě prof. Josefa Popelky, na Hudební fakultě Akademie múzických umění v Praze pod vedením doc. Jaroslava Tůmy a také na Musikhochschule für Musik und Theater Hamburg ve třídě prof. Wolfganga Zerera.

  • Michal Novenko

    absolvoval Konservatoř v Praze a poté Akademii múzických umění. Vystudoval několik oborů: skladbu (u prof. Františka Kovaříčka a u prof. Jiřího Dvořáčka), varhany (u prof. Jaroslava Vodrážky), dirigování a hudební teorii.

  • Pavel Svoboda

    Hudbě se začal věnovat na ZUŠ v Dobrušce, absolvoval Konzervatoř v Pardubicích (prof. Josef Rafaja, doc. Václav Rabas) i mistrovské kurzy u zahraničních varhaníků (Susan Landale, Martin Sander, Theo Jellema aj.).

  • Pavel Černý

    Narodil se v Praze. Od pěti let hraje na klavír, od r. 1985 studoval varhany na Pražské konzervatoři u prof. Jana Hory, později i kompozici. V letech 1991 – 97 pokračoval ve studiu varhan na AMU v Praze u Doc. Jaroslava Tůmy.

  • Tomáš Thon

    Absolvent Akademie múzických umění v Praze (u prof. Milana Šlechty) a Conservatoire National Rueil Malmaison (Paříž), kde studoval u Prof. Susan Landale a Marie-Claire Alain jako stipendista francouzské vlády a Mezinárodní nadace Nadia a Lili Boulanger.

  • Vladimír Roubal

    Studoval obor varhany na konzervatoři v Plzni u prof. Jitky Chaloupkové a v Praze u prof. Jana Hory, varhanní improvizaci u prof. Jaroslava Vodrážky. Získal dvě první ceny v celostátních soutěžích ve varhanní improvizaci (Opava 1982, Krnov 1988).